Surflogiet

På Surflogiet är trygghet
för gästerna A och O

Alldeles intill havet två mil söder om Visby ligger Surflogiet, en plats för livsnjutare och surf-entusiaster. Här erbjuds god mat och dryck, olika aktiviteter och övernattning. Hit kommer företagsgrupper, kompisgäng och familjer för att koppla av och njuta med havet som kuliss. Victor Hägvall, restaurangchef på Surflogiet, betonar vikten av säkerhet och beredskap för att det ska bli en trygg upplevelse för gästerna.

    – Vi jobbar kontinuerligt med säkerhet och att vår personal är utbildad i HLR och livräddning i vatten är en självklarhet. Brand & Sjukvårdsakademin sköter utbildningarna med professionalitet och stort engagemang. Det gör att våra medarbetare känner trygghet om olyckan är framme.

Vid ett besök på Surflogiet hörs sorl och skratt blandat med havets brus. Gästerna har semesterstassen på och njuter av mat och dryck som består av noggrant utvalda närproducerade och ekologiska råvaror. Ute till havs ses våg- och kitesurfare blandat med SUP- och kajakpaddlare om vartannat. Längs den kilometerlånga sagolikt vackra stranden finns gott om plats för alla, även för dem som bara vill ta sig ett svalkande dopp.

    – Vi vill att det här ska vara en plats där alla känner sig välkomna och bekväma, säger Victor och fortsätter:

    – Kombon av att vi håller hög kvalité på vårt utbud och att vi fokuserar på känslan av skönt beachhäng är framgångsrikt och gör att våra gäster gärna återkommer. 

OBOTLIG SÄSONGARE

Victor har varit säsongare i stort sett hela sitt yrkesverksamma liv, bland annat i Sälen och på Gotland men också i Australien, Thailand och Kambodja. 

    – Även om min anställning är på helårsbasis känns det som att jag fortfarande är säsongare. På sommaren jobbar jag nästan uteslutande operativt medan senhöst, vinter och vår ägnas åt administration, strategi och planering, berättar Victor.

   Han uppskattar att Surflogiet i år kommer att landa på cirka 40 000 besökare och betonar att det är deras skyldighet att se till att krisberedskapen är på topp.

UTBILDNING OCH SJUKVÅRDSUTRUSTNING

Victor har också arbetat en tid på Kneippbyn och fick då själv erfara och agera vid en skarp hjärtstoppsincident.

    – Tack vare utbildning i HLR och tillgång till hjärtstartare, kunde vi få igång hjärtat igen och rädda livet på den personen.

    Det var under sin tid på Kneippbyn som Victor kom i kontakt med Brand- och Sjukvårdsakademin för första gången. Han menar att deras styrka är att man genomför sina utbildningar med mycket hjärta och stort engagemang, vilket smittar av sig på kursdeltagarna. Därför kändes det självklart att anlita dem här på Surflogiet, säger han.

    Brand- och Sjukvårdsakademin har också levererat hjärtstartare och annat sjukvårdsmaterial som finns på anläggningen. Victor uppskattar också att de i stort sett alltid är tillgängliga och att de alltid ställer upp om något skulle saknas eller om det uppkommer frågor. 

   

ENGAGEMANG OCH ERFARENHET

Henrik Swedborg som är utbildad ambulanssjuksköterska var med och grundade Brand- och Sjukvårdsakademin 2011. Han agerar också utbildare i verksamheten.

    – De allra flesta av våra utbildare har erfarenhet från blåljusverksamhet och skarpa lägen, vilket är oerhört viktigt.

    Henrik gläds också över att Surflogiet noterat och uppskattar engagemanget hos Brand- och Sjukvårdsakademins utbildare. Han menar att det är en nyckelfaktor för att kunskapen ska nå fram och stanna kvar hos kursdeltagarna.

    – Vi jobbar hårt med det och ser gång på gång tydliga tecken på att en engagerad utbildare också ökar engagemanget hos kursdeltagarna, menar Henrik.

SURFLOGIET PÅ SJU SEKUNDER

Avslutningsvis ber vi Victor om en hisspitch, det vill säga att kort beskriva varför man ska besöka Surflogiet: 

    – På Surflogiet tar du steget ut ur vardagen och in i drömmen, det är en plats där man kan slappna av och njuta av havet, god mat och dryck.